chalkida365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ν. Παππάς στο Πρώτο: Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη

Κοινοποίηση

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα προφανώς. Υπήρξε συνεννόηση και εκ των υστέρων διαμορφώθηκε ένα κείμενο, που το υπογράφουν τέσσερα κόμματα. Λοιπόν, αυτό προσπαθεί να το δηλητηριάσει η Νέα Δημοκρατία ως διαδικασία. Δεν θα τσιμπήσουμε». Με τη δήλωση αυτή, ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, απάντησε στο εάν υπήρξαν διεργασίες για μια κοινοβουλευτική συμπόρευση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από το δημοσίευμα του Βήματος.

«Θα ήταν ευχής έργον, να είναι οι επαφές και συστηματικές και να έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για να κάνουμε αυτή την κίνηση και πιο νωρίς, διότι, να θυμίσω ότι λίγες μέρες πριν είχαμε τη διαρροή δεδομένων προσωπικών των εκλογέων» προσέθεσε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για «φαντασιώσεις» όσο αφορά τα λεγόμενα του κ. Παππά, ανέφερε τα εξής.

«Δε θα κάνω κανένα σχόλιο. Φαντασιώσεις είναι τα σενάρια συνωμοσίας που διακινεί η Νέα Δημοκρατία ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με ταπεινά ελατήρια ή εντολές συμφερόντων. Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μία αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, την οποία δεν μπορεί κανένα κόμμα από μόνο του να την πάρει, διότι δεν έχει τον αριθμό των πενήντα βουλευτών. Και όπως αντιλαμβάνεστε, καθώς το πολιτικό κλίμα επιβαρύνεται όλα τα κόμματα, ήρθαμε προ των ευθυνών μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

«Έχουν συσσωρευθεί τόσα πολλά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους με διαφάνεια και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, που η πρωτοβουλία αυτή εκ μέρους της δημοκρατικής αντιπολίτευσης ήταν επιβεβλημένη. Εκεί είναι η πολιτική ουσία, όπως και η πολιτική ουσία είναι στην τοποθέτηση του κυρίου Καραμανλή που καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αναλάβει απολύτως καμία ευθύνη» συμπλήρωσε.

Η ουσία, τόνισε ακόμα ο κ. Παππάς, βρίσκεται στο ότι «εδώ πέρα είμαστε ενώπιον μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας συγκάλυψης». «Στην κορυφή της ορχήστρας και μαέστρος είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος θα περιμένουμε σήμερα να έρθει στη Βουλή και να μας πει με ποιους μίλησε από το βράδυ του δυστυχήματος μέχρι τη μία και μισή το επόμενο μεσημέρι, που είπε ότι όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και μόνο, η τραγωδία. Ποιοι τον ενημέρωσαν, ποια στοιχεία είχε υπόψη του που δεν τα είχε η αστυνομία εκείνη τη στιγμή ή οι ανακριτικές αρχές, τα οποία έχουν γίνει, θα λέγαμε σε παλιότερες εποχές, φέιγ βολάν» επισήμανε.

«Θα μπορούσαμε λοιπόν και το λέω ευθαρσώς, όπως το είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χθες, να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα για μία προανακριτική η οποία θα ανοίξει, θα παραπέμψει τον κύριο Καραμανλή στη Δικαιοσύνη και θα κλείσει. Να συμφωνήσει λοιπόν και η Νέα Δημοκρατία, να πάμε να το κάνουμε συγκροτημένα και να ακολουθήσει το παράδειγμα Σπίρτζη, ο Καραμανλής. Ο Σπίρτζης μπήκε μπροστά και είπε, ζητάνε την πλήρη αλήθεια οι συγγενείς, ζητάω να ελεγχθώ» είπε καταλήγοντας ο κύριος Παππάς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μήνυμα της Δημάρχου Χαλκιδέων, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της προθεσμίας – Πρόστιμα από 1η Μαρτίου

ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά τα επιδόματα 282 εκατ. ευρώ που καταβάλλονται αύριο